Öğretmen Diyarı Öğretmen Diyarı

Yurt dışı öğretmenlik sınavı yapıldı- İşte sınav soruları
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce yayımlanan Yurt dışı öğretmen görevlendirme kılavuzunda da belirtilen yazılı sınav 19 Mart 2017, yani bugün yapıldı. Öğretmenler yurt dışında görev alabilmek için yazılı sınavda ter döktü. Sınav sadece Ankara'da yapılırken, 10:00'da başlayan sınav 12:00'da sona erdi.

2 Saat süren sınavın sonunda 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacak. Her branştan farklı ülke gruplarına kontenjanda belirlenen sayılarda öğretmenler görevlendirilecek.

2017 Yurt dışı öğretmenlik sınav soruları nasıldı?

Öğretmenlerin sınav sonrasında yorumları genellikle eğitim bilimlerine yönelik soruların zor olduğu yönündeydi. Aynı şekilde güncel bilgilere dayalı sorularında zor olduğu ve detay sorulduğu yönünde görüşler fazlalıktaydı.

Sınavda sorulan bazı soruları kamugundem.com olarak siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz. Sınav giren adayların hatırladıkları soruları haberimizin yorum bölümüne atarak paylaşmasıyla tüm soruların analiz edilme imkanı olacaktır. 2017 Yurt dışı öğretmenlik sınavına giren adayları hatırladıkları soruları paylaşmak üzere haberimizin yorum kısmına davet ediyoruz.

İşte 2017 Yurt dışı öğretmenlik sınav soruları

1. Yukarıdaki paragrafta aşağıdaki sanatlardan hangisi yoktur.

Cevap: Telmih

2. Yukarıdaki paragrafta aşağıdaki sanatlardan hangi ikisi bulunmaktadır?

Cevap: betimleme-örnekleme

3. Yukarıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

Cevap: IV. cümle (birkaç)

4. Çehov'un etkisinde kalan yazar kimdir?

Cevap: Memduh Şevket Esendal

5. Osmanlı'da önemli devlet konularının görüşüldüğü birim hangisidir?

Cevap: Divan-ı Hümayun

6. Türkiye'nin en zengin yeraltı kaynağına sahip olduğu maden hangisidir?

Cevap: Bor

7. SSCB'nin dağılmasının ardından kapatılan pakt hangi ülkenin başkentinin adını taşır?

Cevap: Polonya

8. BM İnsani geliştirme indeksine göre daha üst sırada yer alan ülke hangisidir?

Cevap: Norveç

9. Türkiye'nin 2017 nüfus sayımına göre nüfusu kaçtır?

Cevap: 79,8 milyon

10. yukarıdaki paragrafta ne anlatılmak istenmiştir?

Cevap: Şairlerin sürekli kendini geliştirmesi



Kaynak: http://www.kamugundem.com/guncel/2017-yurt-disi-ogretmenlik-sinavi-yapildi-iste-sinav-sorulari-h7955.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol