Bu haber kez okundu.

TEKNİK VE MESLEK ÖĞRETMENLERİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

28 Şubat sürecinde imam-hatip mezunlarının üniversite okumasını engellemek isteyen güçlerin baskılarıyla Teknik ve mesleki eğitime darbe vurulmuştur. Bu oyunu oynayanlar aynı zamanda koskoca bir ülkenin teknik ve mesleki eğitim sistemini çökertmekten de çekinmemişlerdir.

Bu gün burada 28 Şubat sürecinde katsayı adaletsizliğine maruz bırakılarak Teknik ve Mesleki Eğitim Fakülteleri’nde okumak zorunda bırakılan, meslek seçme hakları ellerinden alınmış 80 bin Teknik Öğretmenin yaşadığı mağduriyetleri ve haksızlıkları haykırmak; yok sayılan, görmezden gelinen Teknik Öğretmenlerin atama, unvan ve mühendislik tamamlama sorunlarını basınımızın değerli temsilcileri aracılığı ile tüm Türkiye’ye duyurmak için toplandık.

28 Şubat sürecinde birçok kesim mağdur edilmiştir. 28 Şubat mağdurlarının bu mağduriyetleri giderilmiş fakat Teknik Öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi adına hiçbir girişimde bulunulmamış ve Teknik Öğretmenler adeta kaderleriyle baş başa bırakılmışlardır.

Sayın Başbakanımız, "MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ" diyorsunuz. Yıllardır yapılan öğretmen atamalarında biz Teknik Öğretmenlere ayrılan kontenjan sayısı, mezun sayımızın sadece %3'ü kadardır. Mesleki Teknik Eğitime verilen değer bu kadar az olmamalıdır. En son yapılan 40.000 öğretmen atamasının sadece 500’ü, 20’ye yakın branşa sahip teknik ve meslek öğretmenlerine ayrılarak büyük bir adaletsizliğe imza atılmıştır. Diğer kültür branşlarının her birine 4000 - 5000 kontenjan ayrılırken teknik öğretmenlere bu kadar komik denecek kadar az kontenjan ayrılması ve teknik öğretmenlerin KPSS 80 puanlarla hala atanamıyor olması büyük haksızlıktır. Ayrıca, Halk Eğitim Merkezleri, Mesleki eğitim merkezleri, İşkur gibi kurumlarda pedagoji formasyon almamış 37700 lise ve önlisans mezunu ücretli öğretmenlik yapmaktadır. Biz 80bin mesleki teknik öğretmen evlerimizde işsiz oturmak zorunda bırakılıyoruz. Bu kurumlara da kadrolu olarak atanmak istiyoruz.

Sayın Başbakanımız, 3795 sayılı kanun Teknik Öğretmenlere Mühendislik Tamamlama hakkını veren kanundur. Yüksek Öğretim Kurumu bu kanunu gerçek dışı bahanelerle 10 yıldır keyfi olarak uygulamamakta, Teknik Öğretmenleri oyalamakta ve kendini kanun yapıcı yerine koyarak Teknik öğretmenlerin mühendislik haklarını gasp etmektedir. 250 bin teknik öğretmen özel sektörde unvansız olarak çalışmaktadır. 1 milyondan fazla kişi ise bu konuda mağdurdur.

Bu da yetmezmiş gibi Devlet Personel Başkanlığı 657 Sayılı Devlet Memurluğu kanuna rağmen, teknik hizmetler sınıfında Teknik Öğretmen Kadrosu tahsisi yapmamaktadır. Bunların sonucu olarak Yüksek Öğretim Kurumu ve Devlet Personel Başkanlığı el birliğiyle Özel Sektörde ve Kamuda çalışan Teknik Öğretmenleri Teknisyen unvanı ile çalışmaya mahkum etmiştir.

Sayın Başbakanımız, hemen her fırsatta Türkiye’yi 2023 yılında Dünya’nın ilk on ekonomisi arasına sokmak istediğinizden bahsediyorsunuz ama bu sözünüzü gerçekleştirmek için ülkemizin yıllık üretim ve ihracat oranlarını artırması adına, bahsettiğimiz sorunlarla kasıtlı ya da kasıtsız olarak engellenen, Teknik ve mesleki alanda ortalama 8-9 yıl eğitim alarak uzmanlaşmış nitelikli insan gücünü oluşturan TEKNİK VE MESLEK ÖĞRETMENLERİNE, alınan kaliteli eğitime uygun istihdamın sağlanması gerekmektedir.

Sayın Başbakanımız, "HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR!" diyorsunuz. Bize yapılan haksızlıklara karşı biz susmuyoruz. Lütfen siz de susmayın ve 15 yıldır devam eden Teknik Öğretmenlerin mağduriyetini giderin!

Sayın BAŞBAKANIMIZ, 28 Şubat sürecinde Hak Gaspına uğrayan, yine bu süreçte meslek seçme hakları elinden alınarak Teknik öğretmenlik okumak zorunda bırakılan, ancak öğretmenlik yapma hakkı tanınmayan, gerekli yetkilendirme yapılmaması sonucu unvan sorunu yaşanması nedeniyle özel sektörde de unvansız çalışmak zorunda bırakılan, yani kısacası mesleki olarak hiçbir hak tanınmayan 80 bin TEKNİK VE MESLEK ÖĞRETMENİ sizden Adalet Kalkınma Partisi olarak, vicdanları yaralanan Teknik Öğretmenlerin sorunlarını görerek ADALETİ uygulamanızı istiyor.

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

öğretmen, eğitim, haber, meb, kamu, e okul, öğretmenler, sendika, psikoloji, sağlık, ekonomi, kamuhaber, meb haber, öğretmen haber, eğitim haberleri, öğretmen sorunları, eğitim psikolojisi, milli eğitim, kamu haber