Bu haber kez okundu.

Çolpan İlhan Vefat Etti (Çolpan İlhan Kimdir?)

Ünlü sanatçı Çolpan İlhan vefat etti. Acı haberi sunucu Esra Erol Twitter sayfasından duyurdu. 'Çolpan İlhan vefat etti. Bizim için bir yıldız kaydı. Ama o sevdiklerine kavuştu. Nurlar içinde uyu...' diye duygularını dile getirdi Esra Erol. Çolpan İlhan hasta mıydı? Çolpan İlhan neden vefat etti? Çolpan İlhan kimdir? (Çolpan İlhan vefat etti)

Acı haberi ünlü sunucu Esra Erol twitter sayfasından ‘ Çolpan İlhan vefat etti. Bizim için bir yıldız kaydı. Ama o sevdiklerine kavuştu. Nurlar içinde uyu...’ mesajıyla duyurdu.
Çolpan İlhan Kimdir?
 
Çolpan İlhan  8 Ağustos 1936, İzmir doğumlu Türk tiyatro ve sinema sanatçısı.
 
Lise eğitimine Balıkesir Lisesi'nde başladı[1]. Daha sonra Kandilli Kız Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Belediye Konservatuarı'nda tiyatro bölümünü ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümünden mezun oldu.. Bu sırada akademideki arkadaşları ile birlikte "Akademi Tiyatrosu" adıyla bir tiyatro grubu kurdu ve oyunlar hazırladı. Bu sırada gelen bir teklifle 1957 yılında ilk sinema filmi Kamelyalı Kadın'da başrol oynadı.aynı yıl içinde Küçük Sahne'de Münir Özkul ve Uğur Başaran ile "Sevgili Gölge" adlı oyunla ilk profesyonel oyununu oynadı.
 
Üç sezon Küçük Sahne'de tiyatrolarda rol aldıktan sonra bu tiyaronun dağılması ile Oda Tiyatrosu'nda Müfit Ofluoğlu ile Sabahattin Kudret Aksal'ın "Tersine Dönen Şemsiye" sini sahnedi. Daha sonra Kent Oyuncuları ile Güner Sümer'in "Yarın Cumartesi"'nde oynadı. Kenterler ile de "Baharın Sesi", "Nalınlar" ve "Aptal Kız"'da sahne aldı. Bir süre sonra oğlu Kerem'in doğması ile tiyatroya ara verdi. 1960'ların ortasında sinema filmleri ile sanat yaşantısına geri döndü ve 300'e yakın filmde rol aldı. 1970'lerin sonlarına kadar sürekli filmlerde başrollerde oynayan İlhan sonra sinemadan koptu ve Moda çizimleri yapmaya yoğunlaştı.
 
Çolpan İlhan, şair Attilâ İlhan'ın kızkardeşi, sinema sanatçısı Sadri Alışık'ın eşi ve oyuncu Kerem Alışık'ın annesidir. Kültür Bakanlığı tarafından 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilen oyuncu, Sadri Alışık Kültür Merkezi'nin kurucusudur.
 
Filmografi
 
Yanık Koza (2005-2006) (TV Dizisi)
Yeşil Işık (2002)
Dansöz (2001)
Tatlı Hayat (2001) (TV Dizisi)
Ağaçlar Ayakta Ölür (2000) (TV Dizisi)
İlk aşk (1997) (TV Dizisi)
Seni Kalbime Gömdüm (1982)
Aşk-ı Memnu (1974-1976) (TV Dizisi)
Talihsiz Yavru Fatoş (1970)
Galatalı Fatma (1969)
İki yetime (1969)
İnleyen Nağmeler (1969)
Kaldırım Çiçeği (1969)
Sonbahar Rüzgarları (1969)
Cemile (1968)
Hicran Gecesi (1968)
Kaderin Cilvesi (1967)
Ağır Suç (1967)
Ağlayan Kadın (1967)
Akşamcı (1967)
Marko Paşa (1967)
Sinekli Bakkal (1967)
Yıkılan Gurur (1967)
Zehirli Hayat (1967)
Sokak Kızı (1966)
Kolejli Kızın Aşkı (1966)
Allahaısmarladık (1966)
Boyacı (1966)
El Kızı (1966)
İdam Mahkumu (1966)
Kenar Mahalle (1966)
Kıskanç Kadın (1966)
Namus Kanla Yazılır (1966)
Siyah Gül (1966)
Turist Ömer Almanya'da (1966)
Turist Ömer Dümenciler Kralı (1965)
Seven Kadın Unutmaz (1965)
Ekmekçi Kadın (1965)
Şakayla Karışık (1965)
Berduş Milyoner (1965)
Bir Garip Adam (1965)
Kocamın Nişanlısı (1965)
Komşunun Tavuğu (1965)
Tamirci Parçası (1965)
Yankesicinin Aşkı (1965)
Zennube (1965)
Ahtapotun Kolları (1964)
Şu Kızların Elinden (1964)
Turist Ömer (1964)
Barut Fıçısı (1963)
Bütün Suçumuz Sevmek (1963)
Kamil Abi (1963)
Korkusuz Kabadayı (1963)
Temem Bilakis (1963)
Zorla Evlendik (1963)
İkimize Bir Dünya (1962)
Sonbahar Yaprakları (1962)
Ver Elini İstanbul (1962)
Allah Cezanı Versin Osman Bey (1961)
In der Hölle ist noch Platz (1961)
Aşkın Saati Gelince (1961)
Cumbadan Rumbaya (1961)
Avare Mustafa (1961)
Sepetçioğlu (1961)
Hayatım Sana Feda (1959)
Kalpaklılar (1959)
Şeytan Mayası (1959)
Yalnızlar Rıhtımı (1959)
Zümrüt (1959)
Asi Evlat (1958)
Bir Şoförün Gizli Defteri (1958)
Yaşamak Hakkımdır (1958)
Ak Altın (1957)
Kamelyalı Kadın (1957)

 

Milliyet

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

öğretmen, eğitim, haber, meb, kamu, e okul, öğretmenler, sendika, psikoloji, sağlık, ekonomi, kamuhaber, meb haber, öğretmen haber, eğitim haberleri, öğretmen sorunları, eğitim psikolojisi, milli eğitim, kamu haber